Zlínský kraj odmění pracovníky v první linii pobytovými vouchery. Hotely a penziony mohou od konce května zažádat o dotaci

Zlínský kraj odmění pracovníky v první linii vouchery. Hotely a penziony mohou od konce května zažádat o dotaci. Foto: kr-zlinsky.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem 15 milionů korun ze svého rozpočtu vynaloží Zlínský kraj na poskytnutí poskytnutí voucherů na pobyt v hromadných ubytovacích zařízeních. Odměna je určena více než čtyřem tisícovkám zaměstnanců zdravotních a sociálních služeb v kraji za jejich nasazení a obětavost při zvládání pandemie COVID-19.

Provozovatelé hromadných ubytovacích zařízení pak budou v termínu od 28. května do 7. června 2021 podávat žádost o dotaci na úhradu těchto voucherů.

„Pandemie COVID-19 má zásadní dopad do všech oblastí našeho života. Jako kraj usilujeme o oživení podnikatelských aktivit v turismu, který patří k nejpostiženějším odvětvím ekonomiky. A tuto naši snahu chceme spojit s poděkováním pracovníkům zdravotních a sociálních služeb, kteří v době pandemie stáli v první linii,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj kraje a cestovní ruch.

Tito pracovníci obdrží od kraje voucher v hodnotě 3 500 Kč, který budou moci uplatnit na nocleh a veškeré doprovodné služby poskytované hromadným ubytovacím zařízením ve Zlínském kraji v období od 1. září 2021 do 30. června 2022. Provozovatelé voucher přijmou, sníží cenu poskytnutých služeb o hodnotu voucheru a požádají Zlínský kraj o úhradu uplatněných voucherů.

Hotely a penziony, které mají zájem podílet se tímto způsobem na poděkování zaměstnancům zdravotních a sociálních služeb, mohou předkládat svoji žádost o dotaci do nového krajského dotačního programu s názvem VOUCHER ODMĚNA PRO ZAMĚSTNANCE, PODPORA CESTOVNÍHO RUCHU. Podpora se vztahuje na hotely a penziony ve Zlínském kraji s minimálně 5 pokoji a 10 lůžky, které mají celoroční provoz a poskytují minimálně polopenzi. 

Žádost o dotaci budou moci provozovatelé hromadných ubytovacích zařízení podávat v termínu od 28. května 2021 do 7. června 2021, 12:00 hod. Dotaci lze získat v rozmezí od 35 tisíc do 175 tisíc korun. Proplacena bude na základě schválení průběžné zprávy, kterou příjemce společně s přílohami předloží max. 1x měsíčně. Více informací je možno získat na webových stránkách Zlínského kraje, v sekci Dotace/ Aktuálně vyhlášené výzvy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x