SOUTĚŽ: Vyhrajte dárkový poukaz do salonu Bai Mai

Už osmým rokem je ve Zlíně otevřen salon Bai Mai, ve kterém se provádí…

Voda – H2O – to nejcennější z přírody

O vodě toho bylo již tolik napsáno… já chci jen připomenout pár maličkostí, na…

Hruška – Pyrus – chutná v kompotu i zkapalněná

Hruška patří vedle jablka k tradičnímu podzimnímu ovoci. Uvádí se, že pochází až z Kavkazu nebo…

Švestka domácí – Prunus domestica – pěstovat ji se vyplácí

Tmavomodré oválné plody švestky domácí jsou bohatou zásobárnou látek a po mnoho generací velice ceněným ovocem. Když…

Ostružiník – Rubus – černý poklad přírody. A taky zdraví „viník“

Rostou hřiby a dozrávají ostružiny, co více si můžeme přát. Účinky ostružiníku neunikly lékaři…

Jitrocel kopinatý – Plantago lanceolata – pro zdraví třeba nasbírati

Účinky jitrocele znali už antičtí lékaři, ale i mezi prostým lidem byl velice uznávaný už…

Kukuřice – pokrm nejen pro slepice

Někdo se již možná směje, že dnes píši o obyčejné kukuřici. Staří indiáni v…

Chceš být zase chlapík? Pomůže ti řepík

Řepík je vytrvalá až 1 metr vysoká bylina. Lodyha je přímá, zpravidla nevětvená, drsně chlupatá…

Brambory – Solanum tuberosum – nejlepší chuť mají, když projdou prasátkem

V běžné řeči jen brambor nebo také brambora, ale nejčastěji v množném čísle brambory, je víceletá hlíznatá rostlina…

Okurka setá – Cucumis sativus – tváři bere léta

Domovinou okurek je jižní Asie. Do Evropy se dostaly v šestnáctém století díky zámořským plavbám a válkám s Turky a jejich…

Melouny a rajčata – zdravá bude prostata

Rajče jedlé – Solanum lycopersicum a Meloun vodní – Citrullus lanatus. Máme krásné slunné…

Želatinové tobolky – kapsle, pomoc od některých nepříjemných chutí bylin

Každá bylina nebo sušené tropické ovoce má svou charakteristickou chuť, někdy příjemnou, někdy odpornou.…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x