Bystré hlavy, šikovné ruce: ve zlínské 17. ZŠ Křiby to nemá chyby

Foto: Adéla Poláchová
ZLÍN - Jakpak propojit šikovné nápady a ruce? A jak si najít cestu, aby na konci snažení stál konkrétní výsledek? Jeden návod bychom tu měli. A není zrovna z výzkumných ústavů, vědeckých pracovišť a taky není žádné velké výrobní haly moderního podniku. Kdepak, tady jde o "pracoviště" poněkud jiné. O to více zajímavé.

Žáci druhého stupně na zlínské Základní škole Křiby, neboli zavedeně na tamní „Sedmnáctce“ na Jižních Svazích si dali pozoruhodný úkol. Vyrobit pomůcky pro budoucí prvňáčky k jejich zápisu.

„Několik týdnů si v kroužku digitálních technologií a pracovních činností lámali hlavy a procvičovali ruce. Podařilo se jim vyrobit modely bot nejen ze dřeva, ale také na 3D tiskárně. Úkol to nebyl vůbec lehký, ale preciznost a originalita se našim šikovným žákům vyplatily a vznikly opravdu skvělé modely,“ informuje paní učitelka Adéla Poláchové s velkým poděkováním kolegovi Davidu Pavlůskovi.

A ještě důležité vyznění celé snahy snaživých.

„Až přijdou na jaře děti k zápisu, tedy ke své vlastně první životní zkoušce, budou si moci přímo na speciálních podrážkách, které pro ně vytvořili starší kamarádi, vyzkoušet zavázat tkaničky. Tím paní učitelky zjistí právě u těchto adeptů školní výuky úroveň jejich jemné motoriky, což je jedna část „přijímacích“ pohovorů pro naše budoucí žáky,“ doplňuje zajímavý počin zástupce ředitele školy Pavel Růžička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x