Country festival přinesl zlínské onkologii rekordních 308 tisíc korun

Foto: Bundy zelený
ZLÍN – Rekordních 308 tisíc korun. Taková částka se podařila vybrat při čtvrtém ročníku country festivalu Bundy zelený, který se konal o uplynulém víkendu v Zádveřicích u Zlína. Peníze poputují na Komplexní onkologické centrum Baťovy nemocnice.

Dvoudenní festival Bundy zelený přilákal letos do Zádveřic u Zlína stovky lidí. Přišli za dobrou muzikou, ale také kvůli podpoře zlínské onkologie.

Jsme nesmírně nadšeni, že se dobrá věc podařila. Počasí nás nezklamalo, vynikající skupiny, kvalitní jídlo a pití, úžasná nálada, a nakonec to nejdůležitější… Onkologičtí pacienti od všech dostanou částku vyšší než 300 000 korun, za kterou zajistíme další zvýšení komfortu a prostředí pro jejich nelehkou léčbu. Čest všem dobrým lidem, kteří se na této akci účastnili,“ řekl Marek Šikula, zakladatel projektu Pomáháme onkologii a spoluorganizátor festivalu.

Na festivalu vystoupila řada známých kapel jako Nezmaři, Fešáci, Kamelot, Marien, Poutníci a mnoho dalších. Díky sponzorům a bohaté tombole, kterou si přímo na místě mohli zakoupit návštěvníci, se nakonec vybrala pro zlínskou onkologii rekordní částka.

Měla jsem trochu obavy, jestli lidé budou ochotni v dnešní době přijít, a ještě připlatit na podporu naší onkologie. Ale je vidět, že pro dobrou věc se najde spousta dobrých lidí. Děkujeme, a budeme se těšit zase příští rok,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Kamila Slabáková, která spolu s vrchní sestrou onkologie Bohuslavou Vojtovou a lékařkou Lenkou Šiškovou přebírala přímo na festivalu finanční dary sponzorů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x