I HUDBA MŮŽE POMOCI zlínské onkologii

I HUDBA MŮŽE POMOCI zlínské onkologii. Foto : Zlin.cz
ZLÍN - Onkologické oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se už 7 let podílí na projektu Pomáháme onkologii. V rámci něj pořádají i koncerty jejichž výtěžek je použit na nákup materiálu a věcí, které pacientům zpříjemňují léčbu. Letošní koncert s názvem I HUDBA MŮŽE POMOCI se uskuteční už po čtvrté, a to v sobotu 12. března 2022 od 17.00 h v prostorách budovy 14|15 Baťova institutu.

Každý 3 člověk se ve svém životě setká s rakovinou, ať už ji má sám, nebo ji prodělá někdo z rodiny. A proto je potřeba docházet na preventivní screeningové programy. I když léčba už v mnohém postoupila, stále platí, že nejlepší je přijít včas. Na onkologické oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se člověk dostane až ve chvíli, kdy je mu diagnostikována rakovina. Komu osud jiných není lhostejných, ten může podpořit projekt Pomáháme onkologii, jehož smyslem a cílem je zlepšovat podmínky pro léčbu pacientů v Komplexním onkologickém centru Baťovy nemocnice.

Hudba pomůže zlínské onkologii už počtvrté. „Akci organizuji již počtvrté v rámci projektu Pomáháme onkologii. Chystáme příjemný hudební večer s bohatým doprovodným programem,“ uvedla Jiřina Lysáková, propagátorka a organizátorka akce. „Na pódiu letos vystoupí 3 hudební seskupení ze Zlína. Večer zahájí žáci ZUŠ Zlín – Jižní Svahy, poté vystoupíme s naší kapelou a večer završí koncert kapely MERS,“ přiblížila Jiřina Lysáková.

Cena vstupenky je 100 Kč a celá částka již tradičně pomáhá projektu. Doprovodný program nabízí možnost zakoupit si různé předměty, jako jsou například mýdla, svícny, náramky přátelství, knihy i podkovy z dílny Jana Havelky, místního kováře. „Jsem vděčná, že akci můžu pořádat, je to pro mě nejkrásnější koncert celého roku,“ doplnila Jiřina Lysáková.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji a budou k dispozici i na místě v den koncertu.

--> --> --> --> -->