Končícím řidičským průkazům se prodlužuje platnost o 10 měsíců

Stav trestných bodů zjistíte za pár vteřin. Ilustrační foto
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – O deset měsíců se prodlužuje platnost u řidičských průkazů, kterým uplynula nebo uplyne platnost v době od 1. září loňského roku do letošního června. Důvodem je přetrvávající pandemie koronaviru, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Pravidlo platí nejen pro obyvatele Valašských Klobouk, ale celostátně. „Díky výjimce se nemusejí držitelé řidičských průkazů s končící platností obávat postihu za řízení s propadlým dokladem,“ uvedla vedoucí oddělení dopravy radnice ve Valašských Kloboukách Magda Drgová.

Podle ní budou mít lidé během desetiměsíční lhůty dostatek času na vyřízení nového řidičského průkazu. „Pokud jim například uplynula platnost řidičského průkazu 1. března letošního roku, bude po prodloužení platný až do 1. ledna 2022,“ sdělila Magda Drgová, vedoucí oddělení dopravy Městského úřadu Valašské Klobouky.

Obdobným způsobem se úprava dotkne i prodloužení platnosti profesní způsobilosti řidiče. „Bližší informace jsou dostupné na webu Ministerstva dopravy. Pro dotazy je možné se obracet na oddělení dopravy městského úřadu na telefonu 577 311 147 nebo 577 311 140,“ dodala Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x