Největší zlínské sídliště zdobí květinový strom

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Květinový sloup, nebo také květinový strom, tak se nazývá novinka, kterou do veřejného prostoru umístil Odbor městské zeleně. Tento nový, méně známý květinový prvek byl koncem léta zrealizován v Centrálním parku na Jižních Svazích mezi dvěma hlavními dětskými hřišti uprostřed plochy křížení dvou pěších komunikací, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Samotný „strom“ také uzavírá javorovou alej od bytových domů na Podlesí V. „Jde o kovovou sloupovou konstrukci, která nese ramena s několika květinovými nádobami. Cílem Odboru městské zeleně, konkrétně oddělení Jižní Svahy, je snaha využít k výzdobě nádob květinové a rostlinné výsadby,“ vysvětlil Ivo Divoký, vedoucí Odboru městské zeleně. Květinový strom bude ozdobou i v zimním období, kdy živé rostliny budou nahrazeny vánoční výzdobou s osvětlením, aby zejména v době Vánoc vytvořil příjemnou atmosféru pro obyvatele Jižních Svahů a další procházející.

„To, že se jedná o raritu, potvrzuje skutečnost, že zlínský květinový strom je teprve druhým takovým prvkem, který byl v České republice realizován,“ konstatoval Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast městské zeleně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x