V úterý se uzavře nájezd na dálnici D55 u Napajedel. Komplikace čekejte až do roku 2025

ZLÍNSKO – Stavba dálnice D55 mezi Napajedly a Babicemi se dostala do další etapy, která zahrnuje stavbu mostu přes řeku Moravu. Z důvodu stavebních prací dojde od úterý 10. října k uzavření nájezdu na dálnici D55 ve směru z Uherského Hradiště (EXIT 34).

Stavba D55 Napajedla – Babice je rozdělena do tří etap. První, která řeší napojení dálnice D55 na silnici I/55, již probíhá. Stavba mostu přes řeku Moravu je druhou etapou.

Nad řekou Moravou vybudujeme ocelový jednopolový most, jehož nosná konstrukce bude společná pro oba směry budoucí dálnice,“ informovala Lucie Trubelíková z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Provoz bude po dobu stavebních prací veden po silnici I/55 přes okružní křižovatku do Kvítkovic. „Vzhledem k vysoké vytíženosti komunikace I/55 očekáváme dopravní komplikace. Řidičům předem děkujeme za trpělivost,“ pokračovala Trubelíková s tím, že nájezd na dálnici D55 bude možný z Napajedel.

Zprovoznění mostu plánuje ŘSD v roce 2025. Součástí stavby 0,5 km úseku je také protihluková stěna, která ochrání obytnou zástavbu Napajedel před hlukem z dálnice.

Po dokončení mostu navážeme třetí etapou, což je 7,5 kilometru dlouhý dálniční úsek, který propojí dálniční most přes Moravu s aktuálně realizovanou dálnicí u Babic,“ dodala Lucie Trubelíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x