Rekonstrukce starých, nebo výstavba nových objektů. Šmoulí město na Jižních Svazích se výrazně promění

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice vypsala záměr na pronájem pozemků v lokalitě Šmoulí město na Jižních Svazích, kde by mělo dojít k obnově současných nebo výstavbě nových objektů. V nabídce je celkem devětadvacet parcel o celkové výměře 5 657 metrů čtverečních.

„Šmoulí město na Jižních Svazích si po mnoha letech již zaslouží obměnu. Jsem zvědavý, jaké nabídky nám budou doručeny, ale věřím, že budoucí změna této zajímavé lokality bude ku prospěchu nejen občanům sídliště,“ uvedl primátor Jiří Korec s tím, že zrekonstruovaný či nový objekt musí splňovat veškeré právní předpisy, technické normy a limity stanovené Územním plánem města Zlína.

Na pozemcích k pronájmu se v současné době nacházejí stavby jiných vlastníků a termín odstranění staveb nyní nelze určit. „Současný stav Šmoulího města je velmi neuspokojivý. Naším cílem je, abychom v rámci této investorské soutěže v podobě záměru na pronájem pozemku umožnili tuto lokalitu výrazně pozvednout a rozšířili nabídku služeb pro občany Jižních Svahů,“ sdělil náměstek primátora pro oblast správy majetku Pavel Brada.

Investorské soutěže se budou moci zúčastnit stávající nájemníci i zcela noví investoři. „Věřím, že konkurence povede k lepšímu výsledku pro všechny. Velmi se těšíme na nabídky, které obdržíme,“ dodal Brada s tím, že k podmínkám pro účast mimo jiné patří, že v objektu nesmí být umístěny provozy hazardu nebo erotických služeb.

Písemné nabídky musí zájemci doručit do podatelny magistrátu nejpozději do pátku 10. května. O výsledcích následně rozhodne šestičlenná komise složená ze zástupců vedení města a vedoucích pracovníků úřadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x