ŘSD apeluje na cyklisty, aby nevjížděli do staveniště dálničního mostu u Napajedel. Riskují vážný úraz

Foto: ŘSD
NAPAJEDLA – V místech, kde se buduje dálniční most přes řeku Moravu u Napajedel, se aktuálně pohybuje těžká technika. Do uzavřeného staveniště, kterým prochází páteřní cyklostezka mezi Napajedly a Otrokovicemi, však často vjíždějí cyklisté, kteří tak riskují vážné poranění.

Ačkoliv je uzavřený úsek označen a vjezd do staveniště oddělen plotem, cyklisté tyto zákazy nerespektují. Plot už několikrát odsunuli nebo úplně shodili na zem. Bohužel vstupem na staveniště jim hrozí nebezpeční vážného úrazu či smrti,“ vysvětlil koordinátor BOZP na stavbě D55 5506 Jiří Perďoch.

Práce v těchto dnech nabírají na intenzitě a samotná cyklostezka bude v tomto úseku v nejbližších dnech odtěžena.

Řidiči těžké techniky a jeřábů mohou cyklistu snadno přehlédnout a potom už chybí opravdu kousek k tragické události. Stavební práce běží naplno na obou stranách řeky Moravy,“ pokračoval Perďoch.

Ředitelství silnic proto apeluje na cyklisty, aby respektovali dočasné omezení.

Uvědomujeme si, že jsme uzavírkou frekventované cyklostezky, která spojuje Napajedla a Otrokovice, způsobili cyklistům i tamním obyvatelům dočasný diskomfort. Žádáme je o využití oficiální značené objízdné trasy,“ informoval ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek.

Objízdná trasa vede z ulice Dr. Beneše v Napajedlích přes okružní křižovatku a dále po silnici I/55 do Kvítkovic. Odtud kolem nákupního centra Kaufland, kde se napojí na oficiální cyklostezku. Případně mohou cyklisté využít i jinou vlastní trasu.

Prosíme ještě chvíli o trpělivost. V příštím roce 2025 stavbu mostu dokončíme a zase budete na kole mezi Napajedly a Otrokovicemi projíždět bez komplikací. Navíc ulehčíme i přetížené napajedelské okružní křižovatce, přes kterou aktuálně jezdí motoristé z dálnice D55,“ doplnil Chudárek.

--> --> --> --> -->