Šaty paní Márie. Přijďte pomoci dobré věci

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Před časem se blýskla svými unikátními vlastnoručně šitými dobovými dámskými šaty ve zlínském Klubu 204. Výtěžek pomohl lidem, kteří zápasí se zdravotními neduhy, konkrétně s roztroušenou sklerózou. Teď zve Mária Mucha na další setkání. Charitativní akce s cílem znovu pomáhat těm, kteří to potřebují, se uskuteční ve zlínském hotelu Baltaci a zase půjde o dobrou věc.

Kdy se akce uskuteční?

Dovolím si pozvat lidi dobrých srdcí už tento týden, ve středu do hotelu Baltaci. Začínat budeme v 17 hodin v hlavním sále. Prostředí je noblesní a věřím, že se tu každý bude cítit slavnostně a příjemně.

Co bude předmětem setkání?

Program bude bohatý, jeho stěžejním bodem bude výstava mých ručně šitých dobových dámských šatů.

Jak dlouho už unikátní šaty šijete?

Jestli dobře počítám, tak už devátým rokem. Pracuji s intuicí, podle vlastních návrhů. Nejdříve to bylo hodně složité, trvalo mi to třeba rok, teď dokážu model zhotovit třeba do měsíce.

Sama se perete s roztroušenou sklerózou. Dá se mluvit o pracovní terapii?

Nepochybně ano, práce je náročná, ale dává zapomenout na veškeré zdravotní neduhy a bolístky.

Jak tentokrát využijete případného výtěžku z akce?

Z tohoto charitativního projektu, jemuž říkáme Kouzelný krok, využijeme část pro zakoupení přístroje WalkAide, který usnadňuje život právě lidem s roztroušenou sklerózou.

Co všechno bude kromě vašich šatů ve středečním podvečeru k vidění?

Kromě krásného kulturního zážitku, který připraví mimo jiné zpěvačka Viktorie Mičulková, se především dámy, ale nejen ony, mohou těšit na ukázky nevšedních vlasových úprav, malby na hedvábí anebo jedinečné ukázky špičkové kosmetiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x