Senioři mohou od pondělí na testy na polikliniku v Otrokovicích

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Lidé starší 65 let mohou od pondělí přijít s elektronickou žádankou na testy na covid-19 na Městskou polikliniku v Otrokovicích. Nyní jsou tam testy jen pro samoplátce, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Pastuszková.

Seniory musí odeslat na odběr praktický lékař nebo hygienická stanice. „V současné době jsou na městské poliklinice pouze odběry pro samoplátce. Od pondělí ale bude možnost pro ty, kterým jejich věk a stav neumožňuje zajet do Zlína na odběrové místo v krajské nemocnici,“ uvedla Pastuszková.

Test je možné udělat v čase od 16:30 do 17:00 pondělí, úterý, středu a pátek. Odběr bude možný pouze na základě předešlého telefonického objednání. „Na základě upozornění kolegů zastupitelů jsme si uvědomili, že jsou mezi námi i občané, kteří nemají koho požádat, aby je do zlínské nemocnice na odběry zavezl. Cestování hromadnou dopravou není také v této době žádoucí,“ uvedl otrokovický místostarosta Ondřej Wilczynski.

Podle něj se to týká především osamělých lidí. „Přesto se ale někdo z nich mohl dostat do styku s pozitivně testovanou osobou na covid-19 a jejich praktický lékař nebo hygienická stanice je vyzvou k absolvování testu,“ dodal Wilczynski.

Na testy mohou přijít lidé starší 65 let s bydlištěm v Otrokovicích. Musejí se objednat telefonicky na čísle 739 408 931 a volat mají v pracovní dny od 9:00 do 11:00. Výsledky dostane každý smskou. „Žádáme objednané klienty na odběry covid-19, aby chodili pokud možno přesně na stanovený čas. Důvodem je, aby se co nejméně potkávali s ostatními návštěvníky polikliniky,“ uvedl jednatel Městské polikliniky Otrokovice Pavel Javora.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x