Torzo na Jižních Svazích nahradilo parkoviště

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Prostor torza na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně se proměnilo v parkoviště, které nyní začalo sloužit veřejnosti. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

S ohledem na velký nedostatek parkovacích míst na sídlišti Jižní Svahy nechalo město v prostoru bývalého staveniště, které hyzdilo torzo nedostavěného objektu, vybudovat parkoviště, které by mělo řidičům pomoci.

„Chtěl bych se občanům omluvit, že se parkoviště nepodařilo otevřít dříve, ještě před zimním obdobím. Dřívější otevření nebylo možné z legislativních důvodů. Během stavby se projevilo několik problémů, kdy musel být projekt upraven, a to během stavby,“ řekl Michal Čížek, radní pro oblast dopravy.

Nájezd na parkoviště je vybudován z ulice Okružní. Pro umožnění bezpečného přecházení chodců přes silnici byl vybudován nový přechod pro chodce včetně ochranného dopravního ostrůvku a jeho přisvětlení. V návaznosti na přechod pro chodce se doplňují dva úseky přístupových chodníků, které vedou ze sídliště na ulici Okružní na parkoviště. Součástí stavby je i výsadba zeleně a osvětlení. Parkoviště má celkovou kapacitu 70 vozidel a parkovat zde mohou nejen osobní vozidla, ale mimo jiné i dodávková vozidla, pro které zde město vybudovalo přibližně 20 míst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x