V Napajedlích se muž vloupal do lékárny. Na výzvy policistů nereagoval a snažil se před nimi utéct

Foto: Policie ČR
NAPAJEDLA – V noci z úterý na středu zažili policisté dramatické chvíle při zadržování muže, který se v Napajedlích vloupal střešním oknem do lékárny. Na výzvy policistů k zastavení nedbal a snažil se před nimi utéct. Po dopadení byl navíc arogantní a vulgární.

Ve středu krátce po třetí hodině ráno vyslal operační důstojník dostupné policejní hlídky do Napajedel, kde mělo podle oznámení bezpečnostního pracovníka dojít ke vloupání do lékárny. Po příjezdu k objektu viděl uvnitř lékárny světelný kužel svítilny, proto raději hned zavolal policii.

Policisté zkontrolovali okolí lékárny, aby zjistili, zda je objekt narušený. Narušení nezjistili, ale uslyšeli zvuky ze střechy budovy, kde záhy uviděli postavu muže v tmavém oblečení s kapucí.

Jakmile muž spatřil policisty, utíkal před nimi nejprve po střeše, ale i poté, co seskočil na zem. Výzev k zastavení nedbal. Policisté muže dostihli a omezili na osobní svobodě,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté následně zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého muže z obce na Zlínsku. K policistům se choval arogantně a vulgárně. „Přiznal se, že se do lékárny vloupal střešním oknem a ukradl různé druhy léků. Policisté našli u něj v batohu celkem 37 krabiček léků,“ dodala policejní mluvčí.

Zadržený muž skončil v policejní cele. „Je podezřelý z krádeže a trestné činnosti na úseku drog. V rejstříku trestů nemá dosud žádný záznam,“ uzavřela Kozumplíková s tím, že mladému muži nyní hrozí dva roky ve vězení.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x