Zlín zrekonstruuje jídelnu v Hradské za 41,5 milionu

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Školní jídelna Hradská ve Zlíně se dočká rekonstrukce za 41,5 milionu korun. Díky tomu se uvaří až 1500 porcí, což je nárůst o 500 proti současnému stavu, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Rekonstrukce obsahuje novou technologii kuchyně. „Díky tomu se v kuchyni zajistí efektivnější příprava a rychlejší výdej jídel a odbavení strávníků,“ uvedl Melzer.

Práce se uskuteční letos a příští rok. Pro letošní rok město schválilo 20 milionů a pro příští rok 21,5 milionu. „V rámci rekonstrukce klademe velký důraz na zajištění větší bezpečnosti dětí, zlepšení podmínek pro stravování v podobě snížení hlukové zátěže v prostoru jídelny a zvýšení kvality přípravy jídel,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství Kateřina Francová.

První část rekonstrukce objektu se uskutečnila už v roce 2019, od kdy je modernější technologie výměníkové stanice. Loni na to měla navázat rekonstrukce jídelny a kuchyně, což ale o rok odsunula pandemie koronaviru. „Součástí rekonstrukce je i realizace přístavby objektu, díky níž dojde k rozšíření zázemí kuchyně, rozšíření prostoru jídelny umožňující rozšíření šaten,“ uvedl Melzer.

Stávající prostory v kuchyni včetně skladů, technických prostor a zázemí pro zaměstnance podle něj projdou celkovou modernizací, v jídelně budou nově vybudované šatny, sociální zařízení a zabezpečený vstup pro strávníky včetně zajištění bezbariérového přístupu. „V rámci rekonstrukce bude objekt zateplen, budou provedeny akustické, bezpečnostní a protipožární opatření, nové povrchové úpravy stěn a podlah, budou nově provedeny rozvody vody, ústředního vytápění, kanalizace, elektroinstalace, slaboproudů, rozvodů vzduchotechniky včetně nových rekuperačních VZT jednotek,“ řekl Melzer s tím, že to povede k úsporám vytápění.

V budoucnu dostane objekt i nový interiér. Venkovní práce včetně přístavby se uskuteční za provozu jídelny ve školním roce. Vnitřní úpravy jsou naplánované na prázdniny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x