Práce na silničních stavbách začnou v polovině března

Opravený úsek silnice v Bohuslavicích u Zlína (Foto: V. Cekota)
ZLÍN – Práce na silničních stavbách ve Zlínském kraji se po zimní přestávce obnoví zhruba v polovině března. Pokračovat bude rekonstrukce silnic v Bohuslavicích a v Loukově i na dalších komunikacích, uvedli silničáři v tiskové zprávě.

Práce s sebou přinesou i doprovodná dopravní omezení pro motoristy. Stavby se v zimě přerušují každý rok a pokračuje se až na jaře podle klimatických podmínek. „V letošním roce budou pokračovat čtyři naše stavby, na kterých se pracovalo už vloni. Postupně se k nim budou přidávat i nově zahajované investiční akce, na jejichž zhotovitele jsme vypsali veřejné obchodní soutěže,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Jeden projekt se týká úseku silnice II/497 v Bohuslavicích u Zlína. Z celkové délky rekonstruovaného úseku 1 262 metrů bylo v loňském roce dokončeno 538 metrů. Práce budou pokračovat ve směru do středu obce. Uskuteční se za částečné uzavírky, doprava pojede střídavě jedním pruhem s řízením pomocí světelné signalizace. Zahájení se předpokládá 15. března, ukončení do 30. srpna letošního roku.

Další je rekonstrukce úseku silnice II/150 v Loukově. Z téměř dvoukilometrového úseku silnice, jehož rekonstrukce začala v roce 2019, zbývá dokončit 380 metrů v intravilánu obce. Práce zde začnou za částečné uzavírky 15. března a potrvají do konce července. Úplná uzavírka s objízdnou trasou přes Libosváry bude platit od 6. dubna do 13. června.

Úplná uzavírka platí od července loňského roku včetně zimního období na rekonstruovaném silničním tělese III/05736 ve Vsetíně-Bobrkách. Během loňského roku stavební firma odstranila původní silniční těleso a vytvořila nové. Letos na ně položí konstrukční vrstvy a následně i ložnou a obrusnou živičnou vrstvu nové vozovky. Úplná uzavírka tohoto silničního úseku by měla skončit v polovině července.

Dalším projektem je přestavba mostu ve Velkých Karlovicích. V uplynulém roce šel k zemi původní most a vytvořily se základy pro nový mostní objekt. Doprava do údolí Pluskovec byla dočasně převedena na mostní provizorium. Stavební práce začnou s ohledem na drsnější klimatické podmínky v této části vsetínského okresu až 1. dubna. Jejich ukončení se předpokládá na konci července. Během stavebních prací bude doprava na provizorním mostě řízena střídavě světelnou signalizací.

Ředitelství silnic Zlínského kraje plánuje zahajovat v jarním období po vysoutěžení zhotovitelů a podepsání smluv o dílo další investiční akce jako například rekonstrukci silnice z Valašských Klobouk do Vlachovic, rekonstrukci silnic v Podkopné Lhotě, ve Velkém Ořechově a úseků Velká Lhota – Valašská Bystřice a Hovězí – Huslenky. Po skončení úplné uzavírky na silnici II/150 v Loukově by měla začít rekonstrukce nynější objízdné trasy z Loukova do Libosvár.

--> --> --> --> -->