Talentované děti z Otrokovic mohou od města získat finanční podporu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVIC - Od 5. dubna mohou nadané děti a mládež z Otrokovic zažádat místní radnici o grant, který podpoří jejich výjimečný talent. V letošním rozpočtu města je opětovně pro tento účel vyčleněno 100 tisíc korun, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Pastuszková.

V Otrokovicích obvykle dominuje talentovaná mládež v oblasti sportu. Například v minulém roce byla finanční podpora přidělena hráčům fotbalu a házené. Část peněz putovala také na sportovní rychlobruslení, parkourové jezdectví a gymnastický aerobik.

Zájemci mohou zasílat své žádosti na adresu Městského úřadu Otrokovice od 4. do 30. dubna. „Granty jsou určeny občanům našeho města ve věku do 23 let, kteří jsou vynikajícími žáky nebo studenty základní školy, základní umělecké školy, střední školy, konzervatoře, vyšší odborné školy nebo vysoké školy nebo jsou vynikajícími sportovci či umělci a prokazují předpoklady k dosažení výjimečných studijních, vědeckých, sportovních nebo uměleckých výsledků,“ vyjmenovala vedoucí odboru školství a kultury Barbora Šopíková.

Grant je poskytován v maximální výši 20 tisíc korun na jednotlivého příjemce. O žádostech bude rozhodnuto nejpozději do konce května. O poskytnutí grantů rozhoduje Rada města Otrokovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x